Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων "Η Κεραδικιά" έχει πάρει το όνομά του από το νησάκι που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σιναράδων.Το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενεί τις δράσεις και τα νέα όλων των συλλόγων του χωριού μας.
Καλή Ανάγνωση

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ένα ακόμη ιστορικό μνημείο αφήνεται στην τύχη του...

Αναδημοσιεύουμε από το CorfuPress


Έγινε κι αυτό... Η ιστορική εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης δεν άντεξε την πίεση των χρόνων, την εγκατάλειψη και η θεομηνία της Τετάρτης, ως «κερασάκι στην τούρτα», της έδωσε μία ισχυρή βολή – ελπίζουμε, όχι τη χαριστική... Η στέγη κατέρρευσε και νέα ρωγμή έκανε την εμφάνισή της...


Ο ιερός ναός του 17ου αιώνα, ο οποίος βρίσκεται ένα στάδιο πριν την κατάρρευση, χρειάζεται επειγόντως αναστύλωση αλλά, παρά τις προσπάθειες του Δήμου Κερκυραίων, πότε λόγω ΚΑΣ, πότε λόγω έλλειψης χρημάτων, το έργο δεν έχει ακόμα ενταχθεί αν και βρίσκεται ένα βήμα πριν την έγκριση της μελέτης που έχει εκπονηθεί.
Από τον Αύγουστο, η επικαιροποιημένη μελέτη έχει κατατεθεί στη Διεύθυνση Αναστυλώσεων του ΥΠΠΟ και δεν έχει περάσει ακόμα από το ΚΑΣ. Προηγουμένως, η μελέτη είχε πέρσι επιστραφεί από το ΚΑΣ στο Δήμο Κερκυραίων διότι δεν συμφωνούσε το ΥΠΠΟ με τον τρόπο αναστύλωσης, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η προσπάθεια ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


Για ολόκληρο το ρεπορτάζ και φωτογραφίες δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου