Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων "Η Κεραδικιά" έχει πάρει το όνομά του από το νησάκι που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σιναράδων.Το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενεί τις δράσεις και τα νέα όλων των συλλόγων του χωριού μας.
Καλή Ανάγνωση

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Η δύναμη της φύσης ξέσπασε στον Αϊ Γόρδη



Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η δυνατή βροχή της προηγούμενης εβδομάδας και στην περιοχή του Αγίου Γόρδη. Το ποτάμι που αποτελεί το φυσικό όριο μεταξύ των Σιναράδων και του Κάτω Γαρούνα διαπερνάει όλο τον οικισμό και καταλήγει στην παραλία. Το ξύλινο γεφυράκι που μας βοηθούσε να περάσουμε προς τη δεξιά πλευρά της παραλίας αποτελεί παρελθόν καθώς επίσης και τμήματα καταστημάτων αλλά και ολόκληρα κτήματα τα οποία εξαφανίστηκαν.



Οι παρεμβάσεις που έγιναν τόσα χρόνια στο πλάτος του ποταμιού αλλά και η αλλαγή της ροής του δημιούργησαν αυτή την κατάσταση. Οι φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της δύναμης της φύσης. Εκεί που άλλοτε υπήρχε ο ξυλόδρομος στην παραλία, τώρα υπάρχει μία τάφρος τουλάχιστον 3 μέτρων.

Η παραλία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και σίγουρα μετά την περσινή χρονιά που τα φύκια έκαναν βόλτες στην παραλία, ο Αϊ Γόρδης δεν αντέχει άλλο ένα πλήγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου