Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων "Η Κεραδικιά" έχει πάρει το όνομά του από το νησάκι που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σιναράδων.Το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενεί τις δράσεις και τα νέα όλων των συλλόγων του χωριού μας.
Καλή Ανάγνωση

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Απολογισμός Πεπραγμένων Συλλόγου "Κεραδικιάς" 2011-2013



ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ «Η ΚΕΡΑΔΙΚΙΑ»

ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2011 - ΜΑΡΤΙΟΣ 2013

1.           Οργάνωση έκθεσης παλιάς φωτογραφίας από κοινωνικές εκδηλώσεις του χωριού μας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου (13 Αυγ 2011). 
2.          Βράβευση από κοινού με τους υπόλοιπους συλλόγους του Νικόλαου Πακτίτη για την προσφορά του στο χωριό (13 Αυγ 2011).
3.          Προβολή ταινιών, κινουμένων σχεδίων και καραγκιόζη στο Κουλουρίδι (Ιουλ – Αυγ 2011).
4.          Φιλοξενία του Θεατρικού έργου «Το Καμπιέλο» που ανέβηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας στο Δημοτικό Σχολείο (21 Αυγ 2012). Τραπέζι στους συντελεστές.
5.          Πρόσκληση των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας να φωτογραφίσουν το χωριό μας με στόχο οι φωτογραφίες να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές εκδηλώσεις (Δεκ 2012).
6.          Πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης και καταγραφή των προβλημάτων του χωριού. Στάλθηκε αναλυτικό έγγραφο με όλα τα προβλήματα στο ΤΣ Σιναράδων και το Δήμο Κέρκυρας.
7.           Έγγραφο προς το Δήμο Κέρκυρας με τίτλο « Καθαρισμός Αγροτικών Δρόμων για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών».
8.         Έγγραφο προς το Δήμο Κέρκυρας με τίτλο «Βιολογικό Σιναράδων – Πέλεκα». Κατάθεση ερώτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για αυτό το θέμα.
9.          Έγγραφο προς το Δήμο Κέρκυρας με τίτλο «Χρονίζων Πρόβλημα στο Αποχετευτικό Δίκτυο των Σιναράδων με Σοβαρούς Κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία» και υπογραφή έγγραφης καταγγελίας προς την Εισαγγελίας Κερκύρας για αυτό το θέμα.
10.     Κατάθεση ερώτησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το πόσιμο νερό.
11.       Έγγραφο προς ΤΣ Σιναράδων για την μετακίνηση των κάδων απορριμάτων μπροστά από το κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου.
12.      Έγγραφο προς το Δήμο Κέρκυρας με τίτλο «Υποχώρηση οδοστρώματος στο δρόμο που οδηγεί στις Παραλίες Κοντογυαλού και Γυαλισκαρίου». Κατάθεση ερώτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
13.      Χριστουγεννιάτικος στολισμός του χωριού.
14.      Ψήσιμο λουκουμάδων παραμονές Αγ. Νικολάου & Αγ. Σπυρίδων.
15.      Διοργάνωση γλεντιού την Τσικνοπέμπτη (7 Μαρ 2013).
16.      Διοργάνωση πανηγυριών Καρναβαλιού. 
17.       Συμμετοχή στην οργάνωση για τις εκδηλώσεις - λιτανείες του Πάσχα.
18.     Διοργάνωση πανηγυριών Μυροφόρων.
19.      Προσφορά βοήθειας όπου μας ζητήθηκε στη διοργάνωση εκδηλώσεων από τους άλλους φορείς του χωριού.
20.    Πολύ σημαντική θεωρούμε τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου που μετά τη διαμόρφωση του χώρου φιλοξενεί δράσεις, προγράμματα γυμναστικής, συνεδριάσεις, συνελεύσεις, γιορτές κτλ.
21.      Επίσης θεωρούμε σημαντική τη συμβολή του Συλλόγου μας στη δημιουργία και δράση της Λαϊκής Επιτροπής Σιναράδων που ήταν απαίτηση πολλών κατοίκων του χωριού με αφορμή τα χαράτσια της ΔΕΗ.
22.    Συντήρηση και περιοδική λειτουργία του Ιστολογίου (Blog) http://keradikia.blogspot.com/ που περιέχει πληροφορίες όλων των σωματείων του χωριού. Μέχρι σήμερα, στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του έχει 22.700 επισκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου