Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων "Η Κεραδικιά" έχει πάρει το όνομά του από το νησάκι που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σιναράδων.Το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενεί τις δράσεις και τα νέα όλων των συλλόγων του χωριού μας.
Καλή Ανάγνωση

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Έγγραφο του Συλλόγου για τις καθιζήσεις σε Γυαλισκάρι & Κοντογυαλό



       ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ
                 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ                                                   Σιναράδες, 22/03/2013
                         «Η ΚΕΡΑΔΙΚΙΑ»
 Ταχ. Δ/νση : Σιναράδες Κέρκυρας – 49084                                               
           http://keradikia.blogspot.com/
                                                                       

     Προς:    1.      Δήμαρχο Δήμου Κέρκυρας 2. Χωρική Αντιδήμαρχο κ. Β. Βλάσση 3. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας


ΘΕΜΑ: «Υποχώρηση οδοστρώματος στο δρόμο που οδηγεί στις Παραλίες Κοντογυαλού και Γυαλισκαρίου»

            Αγαπητέ Κύριε, Κυρία,

Το ΔΣ του Συλλόγου μας θα ήθελε να σας ενημερώσει για την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον δρόμο που οδηγεί στις παραλίες του Κοντογυαλού και του Γυαλισκαρίου. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε ο δρόμος είναι επικίνδυνος ενώ σε ένα του σημείο είναι και απροσπέλαστος.

Η κατάσταση αυτή, δυστυχώς, δε εμφανίστηκε φέτος αλλά είναι ένα φαινόμενο που χρονίζει με συνεχείς καθιζήσεις και υποχωρήσεις που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες, αλλά και τους επισκέπτες. 

            Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι εδώ και τρεις μήνες δεν έχει γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών από κάδους που βρίσκονται μετά το σημείο της καθίζησης και έτσι έχει δημιουργηθεί εκεί μία μικρή χωματερή.

Να θυμίσουμε εδώ ότι εδώ και χρόνια ο δεύτερος δρόμος που οδηγούσε στο Γυαλισκάρι, από την μεριά των Σιναράδων, έχει καταστραφεί και έχει καταστεί απροσπέλαστος.  

            Θεωρούμε ότι χρειάζεται μία ολοκληρωμένη μελέτη και παρέμβαση στην περιοχή ώστε να λυθεί οριστικά το παραπάνω πρόβλημα. Τα συνεχή «μπαλώματα», πέραν του ότι δεν διορθώνουν την κατάσταση, είναι και εξαιρετικά πιο κοστοβόρα από ότι μία οριστική λύση.

            Θεωρώντας αυτονόητη την ανάγκη των κατοίκων της περιοχής για ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο που θα τους οδηγεί στις κατοικίες και τις επιχειρήσεις τους παρακαλούμε να ενεργήσετε με κάθε μέσο για να επιλυθεί το πρόβλημα που τόσα χρόνια ταλανίζει την περιοχή μας.

            Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου