Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων "Η Κεραδικιά" έχει πάρει το όνομά του από το νησάκι που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σιναράδων.Το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενεί τις δράσεις και τα νέα όλων των συλλόγων του χωριού μας.
Καλή Ανάγνωση

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Άκρως ενδιαφέρουσα η ομιλία που διοργάνωσε η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Κέρκυρας

Μία ενδιαφέρουσα βραδιά απολαύσαμε την Κυριακή 18 Αυγούστου το βράδυ στον όμορφο χώρο του ΙΝ Αγίου Αθανασίου, όσοι παρακολουθήσαμε την ομίλα που οργάνωσε η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Κέρκυρας «Νίκος Πακτίτης».

Η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν ακόμη μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή, όταν και έγινε το ξεκίνημα των ομιλιών με ιστορικό και λαογραφικό περιεχόμενο.


Ο Ιστορικός Ανδρέας Γραμμένος έκανε μία αναδρομή στην ιστορία της οικογένειας Γραμμένου που είναι και η πολυπληθέστερη στο χωρίο, μέσα από την οποία ανέδειξε και το πώς ήταν οργανωμένες οι οικογένειες σε εκείνη την εποχή.


Ο Ιστορικός Ερευνητής Κώστας Γραμμένος πραγματοποίησε μια παρουσίαση των περισσοτέρων εκκλησιών και μοναστηριών ων Σιναράδων. Στις Σιναράδες υπάρχουν 12 ναοί  με μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία. Αναλυτικά αναφέρθηκε στον ΙΝ του Αγίου Νικολάου αλλά και στον ΙΝ του Αγίου Αθανασίου, όπου φιλοξένησε και την ομιλία. Για μία επόμενη εκδήλωση άφησε την ιστορία του ΙΝ του Αγίου Ιωάννη, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του χωρίου αλλά και της Παναγίας της Κυραδικίας από την οποία ο Σύλλογός μας έχει πάρει το όνομά του.


Εξαιρετικό και το φωτογραφικό υλικό που παρουσίαζε παράλληλα ο Φώντας Αλαμάνος καθώς μας έδωσε μία οπτική των ναών που ίσως να μην είχαμε προσέξει.










Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την πολύ όμορφή εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου